Месечни архиви: юли 2016

Ароматни гризини

IMG_20160723_102740Ето това са едни вкусни гризинки, които може да си направите когато пътувате за да си „имате под ръка“ нещо засищащо и относително полезно в сравнение с техните масово произвеждани варианти, пълни с хидргенизирани масла.
Има още

Веган брауни с цвекло и рожков

IMG_20160721_112047Тази рецепта се появи след като се чудех какво да направя с 2 малки глави цвекло освен салата. Искаше ми се да направя някакъв сладкиш, който да е хем максимално полезен, хем да е атрактивен за децата. И за мое щастие се получи едно много сочно, ароматно и изключително вкусно печиво, което моите „хора“ (разбирайте мъж и дъщеря на 6 год.) набързо  оползотвориха.
Има още

Веган мъфини с фурми и шоколад

IMG_20160707_114327
Това са едни от любимите ми мъфини, които са направени без грам захар! Сладки, сочни и ароматни, те напълно задоволяват глада на всеки за нещо сладичко и същевременно шоколадовичкооо :). Рецептата е лесна  ако имате кухненски робот и подходяща форма за мъфини. Аз използвам форма с каменно покритие, която няма нужда от намазване, но разбира се може да ползвате хартиени кошнички и каквато и да е форма.
Има още

Торта „Щастливата Мария“

IMG_20120101_153617Тази торта беше сътворена от ръцете и сърцето на моята приятелка Мария. Един ден тя дойде в къщи, носеше парче от любимата си шоколадова торта, купена от известен ресторант, и ме помоли да и съдействам за откиване на рецептата. След като обсъдихме нещата и аз дадох някои предложения за състава, тя направи тестова торта.
Има още