Месечни архиви: януари 2023

Пълнени чушки с ориз + гарнитура от кореноплодни

Есен! Ах тази невероятна „златна есен“, която изобилства от багри, плодове, зеленчуци и ….аромат на печени чушки! Просто нямаше как да не си направя поне няколко пъти тази рецепта за пълнени чушки….и всеки път става различна според наличните продукти и настроението ми!
Има още

Супа с манголд

Манголда е листно цвекло за което съм ви разказвала вече. Невероятно полезна храна, той също така е неутрален на вкус и атрактивен на вид, което го прави подходящ за всякакви ястия: супи, яхнии, задушен като гарнитура, като плънка в баници и питки, за добавка към сокове, за хапване в суров вид. Суровите дръжки на манголда са с високо съдържание на натрий, сочни и леко „солени“ на вкус. Опитайте ги и може да се изненадате приятно. 
Има още

Крем супа от тиква и картофи

Настане ли есен и аз се затрупвам с тикви от село: малки, големи, декоративни, сладки и не толкова сладки, от знайни и незнайни сортове! Тиквата е невероятен продукт с който може да развихрите фантазията си на воля, а и може да сте спокойни за здравето си, защото тя е много богата на витамини и минерали и предпазва от редица заболявания.
Има още