Лосион за тяло „Релакс“

Този лосион ще хидратира перфектно кожата ви и ще ви донесе истинско спокойствие и наслада с прекрасния си аромат на амирис, кедър, лавандула и пачули.

Подходящ е за всеки тип кожа особено след баня. Може да го ползвате и като лек крем за лице по всяко време. Състава му е напълно е естествен и затова и трайността му ще е около 4-5 месеца, а може би и повече! Просто нямам толкова време за да установя точно колко. Кръстих го „Релакс“, защото вложените етерични масла са с изразен успокояващ ефект, борят се с депресията,  с оксидативния стрес и стимулират имунитета. Този път използвах освен розова вода и зелен чай с нар и малина, който също се бори със свободните радикали. Изобщо, получи се един много богат, подхранващ кожата и повдигащ духа лосион. 
Нужните съставки за 310г лосион:
Маслена фаза:
30г олио от гроздови семки;
30г бадемово олио;
30г сусамово олио;
20г кокосово масло;
15г арганово масло;
5г масло от жожоба;
9г пчелен восък (нарязан на ситни парчета);
1/2 ч.л. слънчогледов лецитин;
Водна фаза:
120г зелен чай с нар и малина (всякакъв друг чай става);
50г розова вода;1/3 ч.л. глицерин;
Добавки:
2ч.л. алое вера гел+хиалуронова киселина (моят беше на Urtekram);
10 капки витамин Е;
13 капки „Цитросепт“ или „Биоцитрин“ (за естествена консервация, от аптеката);
Етерични масла от:
15к. амирис;
8к. кедър;
5к лавандула;
3к. пачули.
Начин на приготвяне:
Пригответе си 2 емайлирани канчета. В едното сложете всички базови масла от началото на списъка, пчелният восък и лецитина. После във второто канче сложете чаят и розовата вода – това е вашата водна фаза. Сложете и двете канчета близко едно до друго на котлона и включете на ниска степен (при мен на 3 от 9 възможни) и изчакайте докато се разтопи напълно пчелният восък. Дръпнете от котлона и излейте водната фаза в маслената. Изчакайте около 3-4 минути да изстине малко сместа. Започнете да емулгирате с пасатор. В началото всичко ще е много рядко, така трябва да е. Трябва само малко да миксирате. После изчакайте още 5 – 10 минути докато започне да се втвърдява сместа по стените на съда и пак миксирайте. Продължете така на няколко пъти докато напълно се емулгират и двете фази и всичко е хомогенно. Това обикновено се случва след като температурата падне до около 40 градуса. Тогава може да добавите и всички добавки и етеричните масла. Емулгирайте добре отново всичко. Накрая с помощта на силиконова шпатула оберете добре стените на канчето и накрайника на пасатора, разбъркайте добре и сипете лосиона в подходящи опаковки. Ако изберете флакон с помпа е по-добре, защото така няма да вкарвате бактерии когато взимате от лосиона. Трайността му е около 4 месеца на стайна температура. 
Забавлявайте се и запазете баланса в душата си!
Автор: Дани


 

 

 

2 thoughts on “Лосион за тяло „Релакс“

  1. Милена

    Най – хубавите кремове на които съм попадала в нета! Поздравления и благодарности, че ги споделяте и толкова усърдно ги обяснявате!

    1. dani Автор

      Благодаря за хубавите думи, Милена! Толкова съм щастлива да чуя, че това което правя е било полезно на някого! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *