Ментови шоколадови бонбони

Обичате ли шоколад? Това е една бърза рецепта за приготвяне на домашни шоколадови бонбони. Нужно ви е само предварително да се снабдите с формички за шоколад.

Необходими продукти за 30 бонбона:

100гр. какаово масло
2 с.л. кокосово масло
30гр. сурово какао на прах
3 с.л. био агаве сироп
3 к. био етерично масло от мента
конопено семе
щипка любов

Време за приготвяне около 30мин.
Приготовление:
Маслата се разтопяват  на ниска температура на котлона или на водна баня.
Към тях се добавя агаве сиропа.  В блендер се слагат първо маслата и след това какаото и се смества до получаване на еднородна смес. Накрая се добавя етеричното масло. Пригответе формичките за шоколад и налейте сместа в тях. Не наливайте напълно формичките там, където бихте искали да добавите конопеното семе. Оставете в хладилника за около 3 часа.
Опитайте с наслада!
Автор: Ситара

6 thoughts on “Ментови шоколадови бонбони

    1. dani Автор

      За хранителни цели по принцип е важно да се използват етерични масла които са био сертифицирани. Купуват се от съответните магазини за био храни. Специално за рецептите с мента спокойно може да използвате и ментова тинктура (спиртен извлек на мента пиперита), която да си закупите от всяка аптека. Струва 1-2 лева. Ментовата тинктура е малко по-слаба от чистото етерично масло затова може да увеличите леко дозата. 🙂

  1. Славка Ковачева

    А с ментово брашно дали ще се получи,дали ще има този вкус,както с маслото?

    1. dani Автор

      Смятам, че ще се получи но не мога да ви дам съвет за количеството на ментово брашно което трябва да използвате, защото нямам опит. Пробвайте! Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *